Istoria Antreprenoria

2012

Sunt inițiate Atelierele de Antreprenoriat - la RBL Summit ediția 1

2013

Sunt inițiate concomitent proiecte de mentorat (101 și 1001) - la RBL Summit ediția 2

2015

Este inițiată Mentoria (prin unirea 101 de la stres la succes și 1001 start-up-uri)

2017

Este ințiat proiectul Antreprenoria (prin unirea Ateliere de Antreprenoriat și Mentoria)

2018

Lansarea modulului Board of Advisors

Antreprenoria este cel mai logeviv proiect al Fundației Romanian Business Leaders (RBL).
ISTORIA RBL – La început a fost un Summit. În București se pornise un viscol teribil în dimineața zilei de 2 februarie 2012. După o mică întârziere, sala s-a umplut nesperat și atmosfera s-a încărcat progresiv cu energie. Aproape 150 de antreprenori și șefi de companii veniseră împreună dominați de sentimentul că dacă nu fac ceva repede, România n-are mari șanse să fie țara în care să întrevadă un viitor pentru copiii lor.
Acolo s-au născut Atelierele de Antreprenoriat. În următorul Summit, în 2013, s-a născut Mentoria. Apoi, în 2017 Atelierele de Antreprenoriat și Mentoria s-au unit în Antreprenoria. Iar în 2018 am lansat Board of Advisors.
Bine ai venit în marea familie de business Antreprenoria – RBL!
1

Selecție

De două ori pe an, prin interviuri 1on1 și cu ajutorul unui juriu format din lideri de business, selectăm antreprenori de impact care să poată, în urma experienței Antreprenoria, să conducă inovația în piața lor, să devină modele, să maximizeze valoarea produsă și să creeze noi job-uri – antreprenori care să transforme industrii, comunități, România.

Scalare

Odată selectați, antreprenorii primesc soluții standard și personalizate din partea echipei de proiect, a liderilor, mentorilor, adviserilor. Ciclul minim de sprijin durează cel puțin 1 an calendaristic. Principalul partener în modelul de scalarea este rețeaua de aproape 200 de lideri de business din jurul comunității Romanian Business Leaders.

2
3

Multiplicare și Give Back

Ne propunem să creștem antreprenorii care vor crește România. Ne dorim ca ei să devină modele care să influențeze norme sociale legate de antreprenoriat, să inspire alți antreprenori să vrea mai mult și să își asume riscuri sau să inoveze. E vorba despre multiplicarea efectului RBL în România. Ne propunem, ca in viitor, acești antreprenori să devină membri ai Romanian Business Leaders și să dea înapoi din cele învățate.

Board of Advisors Antreprenoria